Contact

Audrey Rousse-Malpat

In 2007 kwam ik naar Nederland om een Bachelor Franse Taalkunde te volgen. Na een Master in Toegepaste Taalwetenschap en een Research Master in Algemene Taalkunde ben ik begonnen met mijn promotietraject aan de Rijksuniversiteit.

Mijn onderzoek gaat over het leren van Frans als tweede taal in de onderbouw. Ik geloof in de kracht van onderzoek doen in het klaslokaal ondanks de problemen dat het meebrengt en dat probeer ik duidelijk te maken met mijn proefschrift.
Onderzoek doen is echter niet mijn enige passie. Het geven van het onderwijs zelf boeit me net zo veel!

Ik heb ervaring als docent Frans in de onderbouw en als auteur voor leermethodes zoals Grandes Lignes. Ik geef ook taalkunde voor de studie Europese Talen en Culturen en Frans aan de Institut Français.

Mijn missie: alles eraan doen zodat het Frans in Nederland blijft leven en enthousiasmeren!

Contact:
Oude Kijk in 't Jatstraat 26
9712 EK Groningen
audrey@projectfrans.nl / a.rousse-malpat@rug.nl 
Tel: 050-3639395

CV:


Wim Gombert

Ik ben eerstegraads docent Frans en tweedegraads docent Engels en ben in 1983 begonnen met lesgeven in verschillende leerroutes (KBL, GTL en HV).  Op het Gomarus College te Groningen verzorg ik momenteel vooral lessen Frans in de bovenbouw van het VWO.

In 2001 ben ik afgestudeerd als onderwijskundige en daarna ben ik actief geweest in het ontwikkelen en implementeren van een elektronische leeromgeving voor Frans. In de periode daarna ben ik als onderwijskundige actief geweest op verschillende scholen door het verzorgen van studiemiddagen, trainingen en workshops.
In 2015 ben ik begonnen met PhD-onderzoek aan de Rijksuniversiteit te Groningen waarin ik de effectiviteit van een “AIM-geïnspireerde” methodiek voor de lessen Frans in de bovenbouw HV onderzoek. Ik hoop in 2021 op dit onderwerp te promoveren.

Mijn missie is om de Franse taal te behouden in het onderwijs en ik denk dat dit alleen kan als we er in slagen om de spreekvaardigheid op een hoger niveau te brengen.

Contact:
Oude Kijk in 't Jatstraat 26
9712 EK Groningen
wim@projectfrans.nl / w.gombert@rug.nl
Tel: 050-3639395

CV:

 

Adres

Project Frans is te bereiken via:

info@projectfrans.nl

U kunt ook ons contactformulier invullen. Als u gebeld wil worden, kunt u dit hier laten weten. Vergeet in dat geval niet uw telefoonnummer te vermelden en een tijdvak waarin u bij voorkeur gebeld wilt worden.

Contact formulier

Contact form submitted